• Sport
Faktor

Legyőzte a rákot, visszatér csapatához a Fradi játékosa

Örömhírt jelentett be a Fradi jégkorongcsapata: Hardi Richárd, akinél ősszel másodszor is rákos betegséget diagnosztizáltak, ismét legyőzte a gyilkos kórt.

A Ferencváros fiatal jégkorongozójánál először 2015-ben állapítottak meg nyirokrákot, amit sikerült legyőznie, ám 2017 szemptemberében ismét megbetegedett. Februárban őssejtátültetésen esett át a 25 éves sportoló, május közepén úgy tűnt, a kezelésekre jól reagált a szervezete, állapota napról napra javul.

A Fradi honlapjának közleményéből kiderül, a sportoló eredményei mostanra teljesen negatívak, az orvosok engedélyezték neki, hogy visszatérjen a csapatához. A szakvezetés ezután egy évvel meghosszabbította a játékos szezon végén lejáró szerződését, így a 25 éves, 2014 óta a Ferencvárosban szereplő Hardi a 2018/19-es szezonban is a Fradi játékosa lesz.

„Jól esett, hogy ott lehettem a felmérésen. Igazából az volt a legfontosabb, hogy kicsit találkozhattam a srácokkal és a stábbal, beszélgethettem az edzőkkel, úgyhogy nagyon jó volt. Hála az égnek úgy néz ki, minden rendben lesz velem, és el tudom kezdeni időben a munkát. Megvolt az utolsó PET-CT vizsgálatom, ami teljesen negatív lett, úgyhogy szabad utat kaptam a sportoláshoz az orvosoktól. Az erőnléti edzőnk kidolgozott nekem egy testre szabott edzéstervet a nyárra, és augusztustól szépen fokozatosan állok majd be a fiúkhoz. Ők is örültek, hogy újra láttak, és én is nagyon boldog vagyok. Várom már a közös munkát!” – mondta a csapat honlapjának az elmúlt napokról és az előtte álló nyárról Hardi Richárd.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16