• Belföld
Faktor

Fellendült a piac, ezeket az autókat veszik legszívesebben a magyarok

A tíz legnépszerűbb autó között egy dízeles sincsen.

29 százalékkal növekedett az új személyautók értékesítése 2018 első hat hónapjában, ráadásul a 70 736 darab járműből régen látott mértékben vásároltak magánszemélyek is. Nagyon erős a magánvásárlások aránya (40 százalék), ami örvendetes.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A Vezess kérésére a Datahouse összeállította a legnépszerűbb 10 személyautó listáját, többségénél az is benne van, milyen motorral választották ezeket a magánvásárlók.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Toronymagas első helyezett a Suzuki Vitara, amelyet 1.6-os szívó benzinesként akciósan már 3,89 milliótól meg lehet kapni. A második a Suzuki SX-4 S-Cross, az igazi Vitara konkurens – kicsit nagyobb csomagtérrel – 3,99 milliótól. Itt érdekes, de az 1.4 literes turbósból ment el több. A Dacia Duster lett a harmadik legnépszerűbb személyautó a magánszemélyek között 1.6-os szívó benzines (114 lóerős) motorral, már 2,99 millióról indul a szabadidő-autó listaára.

    Az Opel Astra az év első felének negyedik helyezettje, az 1.4 literes turbós, benzines. A Toyota Yaris az ötödik, az 1.5 literes szívómotoros a nyerő itthon. Jön a Renault Clio, az európai kedvenc kisautó, ötajtósként 2,89 milliótól 73 lóerővel és 1.2-es motorral. Következik a Dacia Sandero, majd a Ford Focus és az Opel Corsa. A lista meglepetése pedig a 10. helyen a Toyota C-HR, amely kezd tényleg meglátszani az utcaképben is, az egyébként is nagyon feltűnő kis SUV szépen is fogyott.

    Kommentek:

    Top 16