• Külföld
Faktor

Szigorú szabályokat vezetnek be a légitársaságok: ezeket nem viheti a gépre

Érthető módon nem szeretnének pukkanó dolgokat látni a repülőkön, de olyan gép is van, amire gesztenyét sem szabad vinni.

Több légitársaság is tiltólistára tett néhány hagyományos karácsonyi ajándékot, amely főként a brit utasoknak okozhat fejtörést. Nem vihetnek ugyanis a gépre úgynevezett christmas crackert, egy szaloncukor formájú ajándékot, amely kinyitáskor pukkan.

A szigorú szabályok szerint az utasok még a feladott poggyászba sem tehetnek ilyen „veszélyes” ajándékokat. A biztonsági intézkedéseket a Ryanair, az Etihad, az Emirates és a Norwegian Airlines vezette be. Azok a társaságok pedig, amelyek engedélyezik az ajándék szállítását, csak lezárt és eredeti csomagolásban engedik fel a gépekre.

Ezen felül a party poppers nevű hasonló ajándékot sem szabad felvinni a gépekre, ez az összes Egyesült Királyságból induló járatra érvényes. Aki pedig az Egyesült Államokba indul, egyáltalán nem vihet magával christmas crackert.

A legkülönösebb szabály értelmében pedig vannak olyan járatok, amelyekre gesztenyét sem szabad felvinni. Az unió országaiból maximum 2 kiló gesztenyét szabad az Egyesült Királyságba vinni - írja az Independent.

Kommentek:

Top 0