• Élet
Faktor

Ez a történelem 10 leghasznosabb találmánya!

Ezek nélkül el sem tudnánk képzelni az életünket - vagy mégis?

Fotó: Mészáros Annarózsa

A britek az English Heritage szervezet átfogó közvélemény-kutatásán választhatták ki azt a 10 találmányt, aminek a feltalálásáért a leghálásabbak – és a lista érdekes elemeket is tartogatott!

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kutatás készítői egy hatalmas gyűjteményt nyújtottak át a több ezer megkérdezett britnek, akiknek erről tíz olyan találmányt kellett megjelölniük, amelyek szerintük az emberiség leghasznosabb felfedezéseinek számítanak, és amelyek jelentősen megkönnyítik a mindennapi életet - írja az Express.

    A voksok jelentős részét olyan logikus találmányok vitték el, mint a kerék, a villanykörte vagy éppen a penicillin, de a modern ember véleménye is helyet kapott, hiszen az internet is a top10-ben végzett.

    Jól szerepelt az óra, az eke és szennyvízcsatorna is, de a hűtő és a páncél is felfért a listára. A legmegdöbbentőbb választás viszont nagyon is brit: az Egyesült Királyság szülöttei nem győznek elég hálásak lenni Thomas Sullivannek, amiért feltalálta a teafiltert! Ezzel ugyanis lényegesen megkönnyítette, hogy a britek mindennap hódolhassanak kedvenc elfoglaltságuknak, a teázásnak – még akkor is, ha a tradíciószeretők számára a filteres tea sértésnek számít.

    Kommentek:

    Top 16