• Külföld
Faktor

Kiderültek, melyek a világ legdrágább utcái: a régióban Budapest kiemelkedő helyen áll

Világviszonylatban Hong Kong áll az első helyen.

Elkészült a lista, amely 2018-ban a legdrágább bevásárlóutcákat rangsorolja a világban, illetve külön az egyes földrészeken. A top10-be 5 európai ország utcái is bekerültek, ezeken a helyeken kell a legtöbb bérleti díjat fizetnie az üzleteknek évente. Ami pedig még érdekesebb, hogy ha csak a kelet-közép-európai régiót nézzük, két budapesti helyszín is dobogós helyen végzett a magas bérleti díjak sorában - írja a Portfolio.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Cushman & Wakefield elkészítette éves riportját a legdrágább utcákról, amit a kiskereskedelmi egységek által fizetett bérleti díjak alapján számítottak. A legdrágább helyszín (Causeway Bay) Hongkongban volt idén a második negyedévben, ahol 24 606 eurót (7,95 millió forint) kellett fizetnie a boltoknak évente egy négyzetméterért. Ezután következik New York (Upper 5th Avenue), illetve London (New Bond Street), de a 10-es világrangsorba belekerült Párizs (Avenue des Champs-Élysées), Milánó (Via Monte Napoleone), Zürich (Bahnhofstrasse) és Bécs (Kohlmarkt) is. Európát, a Közel-Keletet, illetve Afrikát egyben nézve a londoni New Bond Street lett a legdrágább a 2018-as adatok alapján, itt 16 071 eurót, vagyis 5,2 millió forintot kellett fizetni egy négyzetméterért évente az üzleteknek. Második helyen Párizs, a harmadikon Milánó végzett 13 500 és 14 000 eurós bérleti díjakkal.

Ha jobban leszűkítjük a vizsgált területeket, a kelet-közép-európai piacot nézve a budapesti Fashion Street, vagyis Deák Ferenc utca végzett a harmadik helyen. A második legdrágább lokáció a régióban szintén a hazai belvárosban volt, a Váci utca kaphatta az ezüstérmet a kiskereskedelmi egységek bérleti díjait elnézve. A riport külön nem tért ki rá, de feltehetően a régióban a legdrágább utcát Prágában kereshetnénk. Ami pedig a bérleti díjak növekedését illeti, Budapesten emelkedtek a legnagyobb mértékben a 2018-as évet nézve.

Kommentek:

Top 0