• Belföld
Faktor

Legális trükkök SZÉP kártyával

Akinek jár SZÉP kártyás juttatás, annak most érdemes átnéznie a számláit. Mutatunk néhány legális tippet, amivel többet lehet kihozni ebből a juttatásból, és olcsóbbá tehetjük például a nyaralást.

Vigyázat, lejár a keret!

Akinek már 2014-ben is járt a SZÉP kártya, annak most különösen résen kell lennie! A 2014-es keret ugyanis 2016. május 31-én lejár, az addig el nem költött pénz pedig visszakerül a kalapba, többet nem használhatjuk fel.

Ha sok pénz maradt a számlán, nem kell egyből kétségbe esni. Egy jó trükk, ha előre lefoglaljuk, és még május 31-e előtt kifizetjük a szálláshelyünket (a SZÉP kártyát elfogadó hotelek listáját ITT mutatjuk). Érdemes tudni, hogy erre a célra a SZÉP kártya mindhárom alszámláját használhatjuk (tehát a vendéglátás, szabadidő és szállás zsebet is.).

Ha nem nyaralunk, akkor érdemes lehet valamilyen bérletet váltani. A szabadidő és a szállás fül segítségével például előre kifizethetjük az uszodajegyünket vagy a konditermi belépőnket is, ezt szintén ráérünk később, május 31-e után lejárni. (Néhány menő SZÉP kártya elfogadóhely ITT).

Csomagban olcsóbbA szállásadók sokszor csomagokba rendezik a kínálatukat. Az üdülési ajánlatok között szép számmal találunk olyan lehetőséget, ahol a szállás mellé valamilyen szolgáltatást: fürdőbelépőt, masszázst, étkezést, programlehetőséget kapunk. Ha ilyen ajánlatot választunk, általában kedvezményekben részesülünk, sőt, a szervezés gondjai is lekerülnek a vállunkról.

Utazzunk hétköznap!Miért ne tehetnénk a hét közepére a wellnessz-hétévégét? A legtöbb szálláshely és szolgáltató ma már úgy állítja össze a programjait, hogy azok illeszkedjenek a 2-3 napos kirándulást tervezők igényeihez, vagyis ilyen rövid idő alatt is izgalmas programokat próbálhatunk ki náluk. Ha csak két-három napra van lehetőségünk elmenni valahová, próbáljuk meg az utazásunkat hétköznapra időzíteni. Sok szálláshelyen ilyenkor árengedményt kapunk, egyszerűbb a közlekedés, és nagyobb valószínűséggel találunk nyitva tartó boltot, áruházat is a környéket.

Mit együnk?Ha a szállásajánlatok közül válogatunk, érdemes átböngészni a környék SZÉP kártyás éttermeinek listáját is. Ha tudunk ezzel az eszközzel fizetni, rengeteget spórolhatunk, és izgalmas különlegességeket próbálhatunk ki.

Top 0