• Külföld
MZ/X

Legalább nyolcan meghaltak egy piacon történt robbanásban Afrínban

A héten ez már a második, halálos áldozatot követelő robbanás a városban.

Robbanás történt egy piacon a Törökország támogatását élvező szíriai felkelők ellenőrzése alatt álló, északnyugat-szíriai Afrín városában, legalább nyolcan meghaltak - jelentette vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű szervezet.

A kép illusztráció

A kép illusztráció

Ez a héten már legalább a második robbanás, amely a városban történt. A Saam Hírhálózat nevű szíriai ellenzéki médiaorgánum szerint csütörtökön legkevesebb három ember lelte halálát egy robbanásban a városban. 

Afrín és környéke jelenleg a Törökország támogatását élvező szíriai lázadócsoportok ellenőrzése alatt áll. Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán bejelentette: országa hadereje néhány napon belül hadműveletet indít Észak-Szíriában az Eufrátesz folyótól keletre, a szíriai kurdok vezette Népvédelmi Egységek (YPG) ellenőrzése alatt álló területen.

A török államfő pénteken leszögezte továbbá, hogy a török haderő belép az Eufrátesztől nyugatra fekvő Manbídzs körzetébe is, ha Washington nem távolítja el onnan az YPG-t a júniusban jóváhagyott közös amerikai-török ütemterv értelmében. A helyzetet bonyolítja, hogy mind az Eufrátesztől keletre, mind Manbídzsban amerikai katonák is állomásoznak.

Kommentek:

Top 0