• Belföld
Faktor

Leg­alább 50 rendőr ro­hanta le a szci­en­to­ló­gu­sok Váci úti székházát

Ma reg­gel fél 8 tá­jé­kán nem hit­tek a sze­mük­nek több ház lakói Bu­da­pes­ten a Váci úton, a Duna Pláza kör­nyé­kén. Leg­alább 50-60 rendőr több tucat au­tó­val kör­be­vette a szci­en­to­ló­gu­sok szék­há­zát és be­ha­tol­tak az épü­letbe.

A Ripost értesülése szerint házkutatási paranccsal hatoltak be az épületbe.

Amint azt a Ripost korábban már hírül adta, december óta többféle eljárás folyt magyar szcientológusok, sőt maga az álegyház ellen is, (Magyarországon nem jogosultak az egyház név használatára) törvénytelen adatgyűjtés, megfigyelés, engedélyköteles, a személyiség legbelsőbb titkaiba beleavatkozni tudó műszerek tiltott használata miatt.  Az eljárássorozat részeként kerülhetett sor most a meghökkentően nagy méretű, akciófilmekbe illő razziára.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A Duna Pláza környékén lakók alig akartak hinni a szemüknek, amikor ma reggel 7 óra tájban valósággal elözönlötték a környéket a rendőrök, körbevették a Váci úti épületet és a megdöbbent szcientológusok tiltakozása ellenére behatoltak az épületbe.

  Korábban a Ripost arról írt, hogy a szcientológusok hangszigetelt, speciális vallatószobákban faggatják a behálózott „híveket”, akikről aztán törvénytelen módon terjedelmes aktákban, fájlokban minden információt összegyűjtenek és megőriztek.

  A felsorolt bűncselekmények miatt sokéves börtönbüntetést is kiszabhatnak a magyar bíróságok…

  Ismeretes, hogy az  Adatvédelmi Hatóság tavaly decemberben már két alkalommal razziázott rendőri közreműködéssel a magyar szcientológusok Váci úti székházában, illetve nyíregyházi "missziójuknál", ekkor több teherautónyi(!), illegális adatot tartalmazó elektronikus, illetve papíralapú dossziét foglaltak le.

  A Ripost értesülése szerint a ma reggeli nagyszabású razzia ezzel a hónapokkal ezelőtt megindult  eljárással függ össze.

  Időközben videót is kaptak az épület hermetikus lezárásról. Kattintson!

  Top 16