• Külföld

Lefogta és kicsavarta a kezét a fotósnak a titkosszolgálat munkatársa

Felfokozott a hangulat az elnökválasztásra készülődő Egyesült Államokban a szuperkedd előtt, amikor több szövetségi államban is előválasztást tartanak. Donald Trump kampányrendezvényén egy fotós és a titkosszolgálat munkatársa veszett össze.

A Time magazin egyik fotóriporterét a titkosszolgálat munkatársa teperte le - a fotós elmondása szerint - akkor, amikor a Donald Trump ellen tüntetőket fotózta Virginiában az egyik kampányrendezvényen.

A fotóriporter, Chris Morris - aki 1990 óta szerződéses munkatársa a Time magazinnak - több amerikai tévécsatornának is azt mondta, hogy a titkosszolgálat egyik embere először lefogta, aztán hátracsavarta a kezét, amiből kiesett a fényképezőgép.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Washington Examiner című bulvárlap riportere, Gabby Morrongiello azt mondta, hogy afroamerikai diákok csoportja tüntetett Trump ellen, és amikor a fotós közelebb akart menni hozzájuk, a titkosszolgálat munkatársa intett neki, hogy lépjen vissza. A Time fotósa közönséges és durva szavakkal illette az ügynököt, aki ekkor ragadta meg őt. A Time magazin közleményben ítélte el az incidenst.

    A durva sértegetések nem ritkák az idei előválasztási kampányban. Bill Clinton volt elnök például szombaton, kampányolt Hillary Clinton mellett egy kisvárosban. A gyűlésen egyszer csak felállt egy férfi, magát volt tengerészgyalogosnak mondta, és előhozta a bengázi incidens néven elhíresült történetet: 2012-ben a líbiai Bengázi városában terroristák támadták meg az amerikai diplomáciai képviselet épületét, ahol négy amerikai állampolgár, köztük a nagykövet is életét vesztette. Akkoriban a washingtoni külügyminisztériumot Hillary Clinton irányította, s mindmáig azzal támadják, hogy hiába számítottak terrorista támadásokra, hiába kért a nagykövet már korábban is segítséget, Clinton mégsem tett semmit. A Bengáziban történtek és a felelősség megállapítása azóta is szerepel az amerikai belpolitikai napirenden, és a választási kampányban rendszeresen felhasználják Hillary Clinton ellen. A dél-karolinai rendezvényen - ahol egyébként Hillary Clinton nem volt jelen, csak férje, a volt elnök - ezt a bengázi tragédiát emlegette fel a felszólaló, mire Bill Clinton, egy idő után elveszítve a türelmét, odakiáltotta a férfinak: "Pofa be". A Hillary Clintont hazugnak nevező vendéget a biztonsági emberek némi dulakodás után kivezették.

    Top 16