• Sport
Faktor

Leesett a lépcsőről a legendás focista, meghalt

Csütörtökön belehalt a fejsérülésébe Roberto Perfumo, aki korábban egy étteremben leesett a lépcsőről. A marsall becenevű egykori profi futballistát azonnal kórházba vitték Buenos Airesben, de a sürgősségi osztály vezetője már akkor elmondta, hogy nagyon súlyos a baj.

Fotó: Europress - Elena Furtner/AFP

Fotó: Europress - Elena Furtner/AFP

Perfumót a valaha volt egyik legjobb argentin védőnek tartják, a Racing Clubbal bajnok lett, egyszer-egyszer pedig a Libertadores-kupát és a Világkupát is megnyerte a csapattal. Argentínában még a River Plate csapatában játszott, míg Brazíliában a Cruzeiro játékosa volt. A válogatottnak a csapatkapitánya is volt, szerepelt az 1966-os és az 1974-es világbajnokságon, de érmet a nemzeti együttessel egyszer sem tudott nyerni.

1978-ban vonult vissza, utána edzősködni kezdett, összesen két kupát nyert, egyet Paraguayban, egyet pedig Argentínában a Gimnasia csapatával. 2002-ben aztán az ESPN állandó szakértője lett, az egyik show-műsora még díjat is kapott, róla pedig gyorsan Argentína legelismertebb elemzőjeként kezdtek el beszélni. 2008-ban egyéni díjat kapott, őt választották meg az év legjobb sportújságírójának. 73 éves korában halt meg.      

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16