• Külföld
Maksa Mónika

Leemelte apjáról a terepjárót a vékony lány, majd oltotta a tüzet

A 19 éves Charlotte Heffelmire leemelte az apjáról terepjárójukat. Apja, Eric Heffelmire a család garázsában dolgozott az autón, amikor a támaszték kicsúszott alóla.

A terepjáró Eric Heffelmire-re esett, az abból szivárgó benzin pedig azonnal kigyulladt. A 19 éves lány, aki nagyjából 55 kiló, le tudta emelni apjáról a kocsit, mielőtt az azon lévő gáztartályok is lángra kaptak volna. A lány mezítláb rohant ki és azonnal segített.

Forrás: Faifax megyei tűzoltóság

Forrás: Faifax megyei tűzoltóság

Eric Heffelmire azt mondta, hogy sok gáztartályuk van, amelyek tűzgolyókként gyulladtak ki. A lány a lökhárítónál fogva próbálta megemelni a terepjárót, végül sikerült alóla apját kihúzni. Azt is látta, hogy a terepjárón a tartályok még nagyobb veszélyt jelentenek, ezért miután apját kiszabadította, az akkor éppen három kerekű autóval a háztól távolabb állt. Ezután egy kerti slaggal kezdte oltani a tüzet, amíg a tűzoltók megérkeztek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A lánynak köszönhető, hogy nagyanyja és három hónapos unokahúga is ki tudott menekülni a házból. Emiatt a lány a Fairfax megyei tűzoltóktól megkapta a Polgári Életmentők díját.

    A lány az Egyesült Államok Légierejénél tanult, de a terepjáró megemelése miatt megsérült a háta és lába is megégett, ezért még nem térhetett vissza a légierő akadémiájára.

    Charlotte Heffelmire a Mirror szerint azt mondta, hogy ha nem tud a katonaságnál tovább dolgozni, akkor szellemi vagy kormányzati munkát fog végezni, de egyelőre csak gyógyul és ügyel arra, hogy családja biztonságban legyen.

    Top 16