• Krimi
Faktor

Baba holttestét sodorta a víz - apja dobta le a hídról

70 éves börtönbüntetést kapott a 23 éves Tony Moreno, aki meggyilkolta 7 hónapos kisfiát: a férfi az Arrigoni-hídról a Connecticut-folyóba dobta a kis Aadent.

Illusztráció

Illusztráció

A middletowni bíróság a maximális büntetést szabta ki Morenóra, aki tagadja, hogy gyilkosság történt volna: szerinte a kisfiú kiesett a kezéből, ezért zuhant 21 métert a folyóig 2015 júliusában - írja a New York Post.

Ennek azonban ellentmond az az üzenet, amit Moreno még azelőtt küldött Aaden édesanyjának, hogy ő is levetette volna magát a hídról:

Élvezd az új életedet, nélkülünk. Ő már halott. Nemsokára én is az leszek.

Az anya több kétségbeesett sms-ben is könyörgött a férfinak, hogy ne bántsa a fiát, de hiába.

Moreno és egykori párja, Adrianne Oyola kapcsolata néhány hónappal az eset előtt ment tönkre. Az új szülők sokat veszekedtek, majd mikor a férfi megkérte Oyola kezét, a nő nemet mondott, és szakítottak. Moreno nem tudta feldolgozni a csalódást, ráadásul egyre nagyobb esély volt arra, hogy a bíróság az anyánál helyezi el Aadent.

A borzalmas eset idején a férfi édesanyja értesítette a rendőröket, miután Moreno felhívta őt, hogy a fiával együtt leugrik a hídról. A férfi pont akkor vetette le magát, mikor kiértek a rendőrök, így őt hamar kimentették a folyóból. A kisbabát viszont sehol nem találták - holtteste csak két nappal később, kilométerekkel távolabb került elő.

Moreno egyetlen dolgot nem ismert el a bíróság előtt az első vallomást leszámítva: hogy szándékosan dobta volna a mélybe Aadent. A tárgyaláson Oyola azt mondta, hogy szeretne megbocsátani a férfinak, de nem képes rá.

Minden alkalommal, mikor felébredek, azt hiszem, hogy az egész csak egy rémálom volt, és a fiam mindjárt a karjaimban lesz. Sosem fogom látni felnőni őt. A világomat, az életemet raboltad el tőlem.

Moreno ügyvédje a minimális büntetés, a 25 éves szabadságvesztés kiszabását szerette volna elérni. Várhatóan fellebbezni fognak.

A férfi ártatlanságában még a gyászoló anyja, Denis Moreno sem hitt:

Ez a szörnyeteg, akit itt látnak, nem az az ember, akit én megszültem és akit szerettem.
Kommentek:

Top 0