• Belföld
Faktor

Lebukott a csaló magyar állatorvos, sok pénzt nyúlt le a gazdáktól

Volt, hogy ki se vette a hordozójából az állatot, a vizsgálatokért mégis súlyos összegeket elkért.

Elítélték azt a csaló állatorvost, aki állítása szerint különböző vizsgálatokat, illetve műtéteket végzett el a jószágokon, noha sokszor ki sem vette a pácienseket a hordozójukból.

A budapesti specialista sokszor állított ki számlát olyan vizsgálatokról, amelyeket nem végzett el, ám amikért komoly összegeket kért el.

Az állatorvos végül úgy bukott le, hogy egy macska hordozóját bekamerázták, amely rögzítette, hogy az állatorvos az asszisztensének magyarázza, milyen leletet vágjon össze, és hogy olyan részletekre is figyeljen, mint hogy az adott macskában nincs chip. Majd úgy kért el borsos vizsgálati díjat, hogy a macskát a hordozóból ki sem vette.

De olyan eset is történt, hogy kitalálta, egy kutyának agydaganata van, ezért felvágta az eb bőrét, majd összevarrta, mintha tényleg megműtötte volna az állatot.

A vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tett. A sértettek ügyvédje elmondta, hogy haszonszerzés motiválta a csalást, noha orvosként pontosan tudta, milyen szenvedést okoz az állatoknak. Az orvos felfüggesztett börtönbüntetést kapott, szakmájától pedig három évre eltiltották. Bocsánatot azonban még nem kért az állatok becsapott tulajdonosaitól.

Kommentek:

Top 0