• Krimi
Faktor

Leállította a betegek szívét, hogy újraéleszthesse őket - 33 embert ölt meg az ápoló

Legalább 33, a németországi Delmenhorst állami kórházban történt halálesetért tehető felelőssé egy 39 éves ápoló - közölték szerdán német nyomozóhatóságok egy sajtókonferencián.

Nyomozók szerint a hat gyilkosság miatt már tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Niels H. az eddig ismertnél több embert ölhetett meg.

A kórház 99 exhumált egykori pácienséből 27-nél fedezték fel egy bizonyos szívgyógyszer nyomait, amit a nyomozók szerint Nils H. túladagolva arra használt, hogy a betegeket szándékosan olyan helyzetbe hozza, hogy újra kelljen éleszteni őket. Az ápoló az újraélesztés közben akarta bizonyítani képességeit, sokan azonban nem élték túl ezt a vészintézkedést. A hatóságok jelenleg vizsgálják, hogy a szívgyógyszeren kívül használt-e más szereket is.

Szerdán a német hatóságok közölték: az említett  27 esetet Nils H. bevallotta, emellett azonban azt is, hogy a korábbi munkahelyén Oldenburgban további pácienseket ölt kálium injekciókkal. "Egyelőre nem tudjuk megmondani, hány beteg esett áldozatul Oldenburgban" - mondta Daniela Schiereck-Bohlmann főügyész. Alapos gyanú áll fenn hat esetben - tette hozzá.

Niels H. ezzel 2002 és 2005 között a második világháborút követő német történelem egyik legtöbb áldozatot szedő sorozatgyilkosságát követhette el. 2006-ban életfogytiglani börtönre ítélték az úgynevezett sonthofeni halálgondozót, aki az őt elítélő bíróság meggyőződése szerint 28, többnyire idős és részben súlyos beteg páciensnek adott be halálos injekciót.

Schiereck-Bohlmann hangsúlyozta: Niels H. ellen további vádemelésre kerül sor, ugyanakkor „a jogi következmény a végén ugyanaz lesz: életfogytiglani börtönbüntetés”.

Kommentek:

Top 0