• Belföld
Faktor

Hihetetlen mit tettek a látogatók a Füvészkertben, be kell zárni a legszebb épületet

A látogatók megtámadták a tündérrózsák királynőjét.

Küzdelmesen és gyötrelmesen sikerült a szakembereknek megmenteniük egy tövet a Füvészkert ékességéből, az amazonasi óriás-tündérrózsából, de néhány látogató most kilyuggatta a hatalmas leveleket. Az eredetileg az Amazonas lassú folyású mellékfolyóin honos vízinövény első példánya még a XIX. században került a budapesti Füvészkertbe. A vandálok miatt a Füvészkert előre nem látható ideig bezárta a növénynek is helyt adó Victoria-házat - írja az Index.

A Füvészkert főkertészének posztja:

A poszt alatti hozzászólások szerint nem ez az első alkalom „A legkisebbemmel évek óta nem jutunk be virágzáskor, mert valami barom tönkreteszi ezt a bámulatosan gyönyörű növényt” – olvasható.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Magyarországon egyedi Victoria-ház medencéje a trópusi, különleges szépségű amazonasi tündérrózsának és a Paraguayból származó rokonának ad otthont. A tündérrózsák királynőjének is nevezett faj 40 centiméteres virága mindössze két éjszaka virágzik egy évben. Vízfelszínen kiterülő levelei elérhetik a 2–3 méteres átmérőt is, akár egy 50 kilós gyereket is elbírnak.

    Top 16