• Belföld

Lassan vége a novemberi tavasznak

Ma is tart az országos novemberi meleg, de a hidegfront nemsokára hozzánk is elér. Jövő héten mindenki előveheti télikabátját, hiszen a maihoz képest 10 fokkal is hidegebb lesz.

Egész novemberben tavaszi meleg volt és sokszor sugárzó napsütés – a szmogriadót és a ködös reggeleket leszámítva. Tegnap Budapesten a napi melegrekord is megdőlt, a II. kerületben majdnem 21 fokot mértek. De nem csak az ősz volt szokatlanul meleg idén, egész évben sorra dőltek a melegrekordok. 1880 óta tartják számon a hőmérsékletet, azóta pedig 2015 a legmelegebb év.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a legtöbb helyen ma is 10 fok fölötti a hőmérséklet és ez egészen 18 fokig is emelkedhet.

A jövő hét elején azonban akár 10 fokkal is hidegebb lesz egy hidegfront miatt, ez pedig kevesebb, mint az ilyenkor megszokott átlag. Idén novemberben a leghidegebb hőmérséklet -7,6 fok volt Zabarban, a hónap 3. napján. Jövő héten a szélvédett, kevésbé felhős területeken ismét fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben azonban a legtöbb helyen 2 és 7 fok körül lesz.

Az őszi Budapestről itt még több képet megnézhet.

Top 0