• Külföld
CsR

Lángokba borult a város: tüntetők és rendőrök csaptak össze

Ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak helyi idő szerint szerdán este az egyesült államokbeli Charlotte-ban, ahol előző nap rendőrök lelőttek egy afroamerikai férfit. Egy ember állapota válságos.

A rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be a több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin. Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt, és kórházba szállítását követően meghalt, legalábbis kezdetben ezt közölték, ám később változtattak, jelenlegi információk szerint válságos az állapota.

Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban, egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert ütött le.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit, Keith Lamont Scottot. A rendőrség állítja, hogy a férfinél fegyver volt, amit többszöri felszólításra sem dobott el, ám ezt a családja, és egyes szemtanúk vitatják. Szerintük könyvet tartott a kezében és arra várt, hogy a fia leszálljon az iskolabuszról - írja a nypost.com

Észak-Karolina állam kormányzója, Pat McCrory bejelentette, hogy a nemzeti gárda és az autópálya-rendőrség egységeit küldik erősítésként a városba járőrözésre. A szükségállapot bevezetésére azután került sor, hogy helyi idő szerint szerda este a rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin.   

Kommentek:

Top 0