• Külföld
Faktor

Szokatlan segítség a katasztrófa után: mindenki a láncfűrészes apácáért rajong

Az apáca szerint minden segítő kézre szükség van, ezért nem is tétlenkedik.

Florida után Georgia és Dél-Karolina államokon is végigsöpört a mostanra trópusi viharrá szelídült Irma hurrikán. Ahol már megkezdődött a kárelhárítás, feltűntek a hivatásos mentőcsapatok szokásos egyenruhái, de feltűnt egy ilyen helyzetben szokatlan egyenruha is: egy apácáé.

A harminc éve egy katolikus középiskolában tanító Margaret nővér, egy láncfűrészt forgatva, épp egy kidőlt fát takarított el egy útról, amikor a felvételek készültek róla. A CNN-nek elmondta, hogy az iskolában találta a láncfűrészt, és mivel minden segítő kézre szükség van a hurrikán után, nekilátott a munkának.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „A diákoknak azt tanítjuk, hogy mindig tegyenek meg mindent, amivel másokon segíthetnek, ne csak magukra gondoljanak. Én is ennek megfelelően akartam viselkedni” – mondta az apáca.

    Egy szolgálaton kívüli rendőr készített videót a jelenetről, majd megosztotta azt a Twitteren. A rendőr megkérdezte az apácát, hogy tud-e arról, hogy a rendőrség eltakarítja a romokat, de a nővér azt felelete, hogy ő azt tudja, rengeteg a munka, a kidőlt fa pedig túl veszélyes az úton.

    Kommentek:

    Top 16