• Krimi
Faktor

"Rosszul vagyok" - írta a sportoló barátja a brutális támadás után

Egy láncfűrésszel támadtak a dél-afrikai triatlonistára.

Brutális támadás áldozata lett a dél-afrikai Durbanban egy triatlonista. Mhlengi Gwalát biciklizés közben támadta meg három ismeretlen, majd az út menti bozótba rángatták, ahol egy láncfűrésszel megpróbálták amputálni a lábait - írja a News24.

A helyi rendőrség szóvivőjének szerda reggeli tájékoztatása szerint kedden délután negyed négy körül támadták meg a sportolót. "Gyilkossági kísérlet miatt indítottak nyomozást az umbiloi rendőrkapitányságon, miután Gwalát a három elkövető megtámadta, a bozótba rángatta és megpróbálta levágni a lábait."

A sportoló stábjának tagja, Sue de la Porte arról számolt be, hogy Gwala megpróbálta a támadóknak felajánlani a telefonját és a nála levő pénzt, de ők továbbra is lefogva tartották a földön és megpróbálták megcsonkítani.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az esetről elsőként a riói olimpián bronzérmet szerző Henri Schoeman számolt be a Twitteren. "Egy barátomat hárman megtámadták, miközben Durban területén biciklizett. Aztán megpróbálták levágni a lábait egy láncfűrésszel. A penge túl tompa volt, csak félig ment át az egyiken és csak belekezdett a másikba. Rosszul vagyok! Mennyire vagyunk biztonságban Dél-Afrika útjain?" – írta Schoeman.

  Dennis Jackson‚ az elitprogram vezetője kedden azt nyilatkozta, hogy a támadás indítékai egyelőre homályosak. A program orvosai a sportolóval is tudtak beszélni, aki magánál volt. Jackson szerint a támadás körülményei "végtelenül bizarrak" voltak.

  "Még mindig nem fogtam fel pontosan, hogy mi történt. Úgy tűnik, hogy edzés közben kapták el és rángatták be a bozótba. Egy láncfűrész volt náluk, és az egyik lábára mentek, ami nagyon aggasztó. Nem tudjuk, hogy tényleg le akarták-e vágni, hogy pontosan mik voltak a körülmények. Az biztos, hogy Mhlengi él, beszél és az orvosok ellátják" – mondta Jackson még kedden. Más források azóta azt írták, hogy a sportolót munkába menet érte a támadás.

  "Mhlengi nem tudja, hogy miért hagyták abba a támadói. Utána kivonszolta magát az útra, ahol a biztonsági szolgálat autója vette fel és vitte a legközelebbi kórházba. Hogy mennyire sérült meg a lába, azt majd a következő napokban tudjuk meg" – tette hozzá a sportvezető.

  Gwala korábban két nemzetközi versenyen képviselte országát. A dél-afrikai sportban hatalmas felháborodást váltott ki az eset.

  Kommentek:

  Top 16