• Külföld
Faktor

Szörnyű állatkínzás: lakatlan szigeten hagyták a kiskutyákat

Hét éhező, csontsoványra fogyott kutyakölyköt találtak.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Hét éhező, csontsoványra fogyott kutyakölyköt találtak egy lakatlan szigeten Kanada távoli vidékén, Manitoba államban. A körülbelül négy hónapos állatokat csónakos kirándulók fedezték fel a hét elején.

A kopár sziget mellett elhajózva állatüvöltést hallottak, és sötét árnyakat láttak mozogni, de azt hitték, hogy farkaskölykök viaskodnak egymással. Másnap reggel mégis visszamentek, és döbbenték fedezték fel a sorsukra hagyott kutyakölyköket.

A csont és bőr kiskutyáknak rögtön adtak enni a magukkal vitt ételből és értesítették az önkéntes állatmentőket. A Winnipegtől 500 kilométerre északra, a Cross Lake térségében fekvő sziget távoli volta miatt az állatmentők egyelőre a helyszínen látták el a kutyakölyköket élelemmel, ivóvízzel és játékszerrel, sőt lakhelynek egy régi kutyaházat is odavittek nekik - írja az MTI.

Deb Vandekerkhove, egy winnipegi állatmenhely igazgatója szerint az embertől félő, kiéhezett, csontsovány kutyakölyköket - négy kant és három szukát - hetekkel korábban rakhatták ki a szigeten. Feltáplálás után a vélhetően labrador-husky keverékek örökbe fogadhatók lesznek.

Kommentek:

Top 0