• Autó
Autószektor

Ladával segítenek a Ladás rallysok Egerben

Különlegesen jófejséggel rukkolt elő a fiatal mérnökhallgató-rally csapat tulajdonos Szabó Árpád, a Lada specialista PSZA Motorsport vezetője.

A szezonzáró Eger Rallyn gyűjtést kezdeményeznek az állatok mentésével, valamint gyermekek és idősek állatterápiás gyógykezelésével foglalkozó kápolnai Macskaárvaház Alapítvány részére. Ladás csapat révén természetesen egy Lada típusú gépkocsi megvásárlásához szeretnének hozzájárulni. A rendkívül népszerű rallycsapat kezdeményezéséhez azonnal csatlakozott Markó Zoltán a lada Magyarország projektigazgatója is, aki szerint a Ladánál hagyomány segítené, és jó ügyek mellé állni.

Markó Zoltán Forrás: Autószektor

Markó Zoltán Forrás: Autószektor

- Csapatunkat ketten alapítottuk Papp Arnolddal. Célunk az volt, hogy Magyarországon legyen egy olyan autósport egyesület, amely a versenyzők teljes kiszolgálásban tud segítséget nyújtani, kezdve a logisztikától az autófelkészítésig. Emellet nagy hangsújt fektetünk a műszaki fejlesztésekre is, így próbájuk még professzionálisabbá tenni csapatunk autóit - mesél Szabó Árpád a PSZA motorsportról, hozzátéve: "jelenleg több versenyzőnk van az Országos Rallye1, Rallye2, Historic és MARB bajnokságban is. Az idei évben egy komoly támogatóval bővült a csapatunk a Lada Auto Hungary személyében. Támogatásuk sok egyébb háttérsegítség mellet, kiterjed arra is, hogy az új Lada Vesta típusú autójukat reklámozzuk az ország minden területén a pályabejárások alkalmával.

Az idei Eger Rallyen, két párosunk vesz részt, Papp Arnold a rallye2-es bajnokságban, most fog bemutatkozni a P/12-es kategóriában, illetve Mészáros Attila a Historic bajnokságban méretteti meg magát.

- A Lada egyrészről egy sokak által nagyon szerethető legenda, másrészt a kispénzű emberek autója, így mindig is érzékenyek voltunk arra, hogy olyan ügyek mellé álljunk, ahol beteg gyermekeken, idős embereken vagy akár bajba jutott állatokon segíthetünk - mondja Markó Zoltán Lada projektigazgató, aki szerint a Macskaárvaház Alapítvány esetében ez mind együtt van, így mindenképpen a Ladás PSZA Motorsport kezdeményezése és az állatvédők mellé állnak.

Lada Vesta Forrás: Autószektor

Lada Vesta Forrás: Autószektor

Markó Zoltán hozzátette: egy alapítvány számára egyébként is ideális egy Lada típusú jármű, hiszen ár érték arányban, strapabírásban, megbízhatóságban nem nagyon talál legyőzőre.

- Nagyon kedves és megható a PSZA Motorsport és a Lada felajánlása, hiszen jól jönne az alapítványnak egy takarékos, strapabíró autó, amivel beteg állatainkat és azokat az embereket is szállíthatnánk, akik részt vesznek állatterápiás kezeléseinkben - mondja Bóday Csilla a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány titkára, hozzátéve: természetesen az alapítvány összes aktivistája nagyon drukkolni fog a PSZA Ladás csapat versenyzőinek az Eger Rallyn.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

Kommentek:

Top 0