• Krimi
Faktor

Borzasztó módon halt meg az idős bácsi, nem vigyázott apósára a magyar nő

A nő aludt, amikor az idős férfi egyedül kiment a kertbe és elesett.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az asszony, az élettársa, valamint az élettársa apja Lábatlanon, egy családi házban éltek. A 81 éves idős férfi önmagát nem volt képes ellátni, mentális és megromlott egészségi állapota miatt állandó ápolásra és felügyeletre szorult. Az élettársak ennek ellenére az idős férfit nem helyezték gondnokság alá, illetve idősek otthonába sem vitték, a sértett felügyeletét közösen látták el.

Tavaly január elején, egy havas téli napon az idős férfi hiányos ruházatban kiment a házból, és a lépcsőn elesett, amit az asszony észrevett, majd a sértettet visszavitte a szobába.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Január 26-án az asszony reggel ért haza a munkából, ekkor az élettársa már dolgozott, a bácsi ébren volt. A reggeli után a nő aludni ment, apósának felügyeletéről viszont nem gondoskodott, a ház ajtaját nem zárta be, illetve egyéb módon sem akadályozta meg azt, hogy a sértett a házat elhagyhassa, annak ellenére, hogy ilyen már előfordult.

    Az idős férfi délelőtt – amíg az asszony aludt –, a házból egy pulóverben kiment, elesett, visszamenni pedig nem tudott. A hőmérséklet ekkor -0,1 fok volt, ezért a bácsi a testfelszín 30 százalékát érintő fagyási sérülést, szövetelhalást szenvedett el. A sértettre délután a munkából hazaérkező fia talált rá a hátsó kertben, a hóban fekve, erősen kihűlt állapotban. A férfi hívta a mentőket, akik a bácsit kórházba vitték, ahol pár nappal később elhunyt.

    A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a 43 éves lábatlani nővel szemben. Az asszony által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő börtönnel büntetendő, a büntetőjogi felelősségről a Tatabányai Törvényszék dönt - tájékoztatott Dr. Reszl Ildikó főügyész.

    Kommentek:

    Top 16