• Krimi
Faktor

Kutyatulaj miatt halt meg egy motoros Nógrádban, egy hónapig küzdöttek életéért

A férfi szabályosan közlekedett, de nem tudta kikerülni az elé szaladó kutyát.

Illusztráció

Illusztráció

Bíróság elé állítanak hamarosan egy 61 éves nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt Nógrádban. A vád szerint az asszony hanyag volt, így kutyája az útra szökött és halálos balesetet okozott.

A kicsi keverék kutya – aki tíz éve volt gazdájánál – a vádirat szerint többször megszökött már, mert a nő nyitva hagyta a kaput. Ez történt tavaly április 26-án délelőtt is.

A motoros a ház előtti úton hajtott 40 kilométer per órával, amikor az állat hirtelen elé futott. A 63 éves férfi azonnal fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. Elgázolta a kutyát, majd az úttestre zuhant.

A férfi betartotta a sebességhatárt és bukósisak is volt rajta, ennek ellenére bordatörést és agyzúzódást szenvedett, illetve a jobb oldalán légmell alakult ki. A folyamatos kórházi kezelés ellenére a baleset után egy hónappal életét vesztette - írja a 24.hu.

A baleset azért történhetett meg, mert a vádlott nem gondoskodott megfelelően arról, hogy kutyája ne szökhessen el az udvarról, és ezzel megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint állatot az út közelében magánterületen is csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne mehessen ki.

Az asszonnyal szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványoztak és azt, hogy fizesse ki a bűnügyi költségeket, a 157 ezer forintot.

Kommentek:

Top 0