• Külföld
Faktor

Kiakadtak a lakók, mert fel kell szedniük a kutyakakit

Súlyos bírságot kell annak fizetnie az olasz városkában, aki nem takarít el a kedvence után - a lakók ezt nehezen viselik.

Az olaszországi Savona polgármestere, Ilaria Caprioglio egy rendelet erejével próbálja visszaállítani a település utcáin a rendet és a tisztaságot: keményen megbírságolják azokat a gazdikat, akik nem takarítják el a kutyájuk után a mocskot. A kutyatartók azonban ezen annyira felháborodtak, hogy már tüntetésre készülnek - írja a The Local.

Caprioglio a helyi kereskedők állandó panaszkodása után döntött úgy, hogy 50-től 500 euróig terjedő bírságit helyez kilátásba azoknak a gazdáknak, akik nem takarítják el azonnal kutyájuk végtermékét a közterületekről. Emellett a kutyapisinek is hadat üzent: a tulajoknak vízzel rögtön el kell tüntetniük a nyomokat, ha kedvencükre az utcán jön rá a szükség.

A gazdik szerint azonban a polgármester a rendelettel gyakorlatilag a kutyatartást akarja betiltani, hiszen egy házi kedvencnek nem lehet csak úgy megparancsolni, hogy tartsa vissza, míg nem érnek haza.

Caprioglio szerint azonban erről szó sincs, ő is tisztában van vele, hogy egy kutya nem nézi, hol vannak a gazdájával, elengedi magát azonnal, amint szükségét érzi - de ezt a gazdája pillanatok alatt el is tüntetheti, megőrizve így a tisztaságot. Éppen ezért több, erre a célra kialakított kukát is kihelyeztek a városban.

A kutyatartók felháborodása azonban határtalan, szerintük a polgármesterük a pénzbírsággal elvetette a sulykot.

Kommentek:

Top 0