• Krimi
Faktor

Felkavaró részletek derültek ki a másfél éves nyúli kislány haláláról

A rendőrség vizsgálatot indított a gyerek halála miatt.

Elzárta magát a külvilágtól az a jegyespár, amelynek másfél éves kislánya felfoghatatlan tragédia áldozata lett kedden délelőtt Nyúlon. Ramónát kivérezve vitték kórházba, miután a család kutyája összeroppantotta a koponyáját. Bár többször próbálták újraéleszteni, a kicsi életét nem tudták megmenteni. "Egy órán át folyamatosan küzdöttek érte, sajnos, eredménytelenül" – mondta el prof. dr. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Kórház orvos-igazgatója.

Nem ez a kutya, hanem egy hasonló staffordshire terrier roppantotta össze a gyerek koponyáját.

Nem ez a kutya, hanem egy hasonló staffordshire terrier roppantotta össze a gyerek koponyáját.

A Bors úgy tudja, hogy a dédnagy­apa próbálta kihúzni a kislányt a kutya szájából, de annyira fogott az állat, hogy nem sikerült neki, még az idős férfit is megharapta a kezén.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A házból zokogva futott ki Ramóna nagymamája, éppen a lányához sietett, amikor értesült a szörnyű hírről. A Blikk megtudta tőle, hogy a nagyjából négyéves kutya soha nem bántott senkit, jámbor természete volt.

    A kislány édesanyja és jegyese nem nyilatkozott. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indított nyomozást a szülők ellen. Azt is vizsgálják, hogy a gyermek egyedül volt-e az udvaron, amikor halálosan megsebezte az állat.

    A kutyához állatorvost hívtak, aki a közeli telepre szállíttatta az állatot. Kriston-Csigás Zoltán állatpszichológus szerint elképzelhető, hogy nem támadás történt, mert a kutyafélék a nyakuknál és fejüknél fogva cipelik a kicsi­nyeiket. Ha a kutya úgy gondolta, hogy a kislány nincs jó helyen, át akarhatta vinni valahova.

    Kommentek:

    Top 16