• Külföld
Faktor

Elkeseredett a pár: megfosztották kutyáikat esküvői szerepüktől

Furcsa elutasításba ütközött egy szerelmes olasz pár: a polgármester nem engedélyezte, hogy kutyáik vigyék az esküvőn a gyűrűket.

Illusztráció

Illusztráció

A szerelmesek az eredeti terv szerint Észak-Olaszországban, Pontirolo Nuovóban a városházán esküdtek volna, azonban a polgármester megpuccsolta terveiket. Gigliola Breviario ugyanis nem adott engedélyt arra, hogy a városházán tartott szertartáson a pár kutyái vigyék a gyűrűket - írja a The Local.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Elfogadom, hogy a kutyák jelen legyenek az esküvőkön, de pórázon és szájkosárral. Megértem, hogy a kutyák fontosak, de ez túlmegy egy bizonyos határon

  - mondta a polgármester, aki maga is büszke kutyatulaj.

  A pár azonban nem akart beletörődni abba, hogy 3 és 4 éves bullmasztiffjaikat megfosztanák a gyűrűhordozó szereptől, ezért inkább egy másik, kutyabarát városban mondják ki a boldogító igent.

  Olaszország a kutyaimádók hazája, közvélemény-kutatások alapján az olaszok 92 százaléka tartja a kutyát családtagnak, egy friss kutatás szerint pedig minden negyedik olasz gazdi egy ágyban, közös takaró alatt alszik a kutyájával. Az olasz jogban is bizonyos esetekben a kutya családtagnak minősül, például válások esetén nem tulajdonként kell kezelni.

  Kommentek:

  Top 16