• Belföld
Faktor

"Kussolj és ne nézz rám!" - támadója megverte a magyar sportolónőt

A 38 éves futónő azért áll nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre.

Ahogy azt megírtuk, megtámadták és szexre kényszerítették az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát. A kétgyermekes édesanya a saját közösségi oldalán számolt be a történtekről:

Vasárnap este az otthonunktól néhány száz méterre megtámadott egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszerített. Mivel kiabálni és menekülni próbáltam, ezért megvert.

Makai Viktória a Borsnak azt mondta, már hazafelé tartott vasárnap a budapesti X. kerületben található Jászberényi út mellett, amikor egy férfi a földre teperte. Ököllel ütötte az arcát, majd meg akarta erőszakolni.

A futónő azt mondta, egy kivilágított helyen futott, melynek egyik oldalán autóút, másik oldalán pedig lakott terület található. A 38 éves futónő azért áll  nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre.

Mint mondta, egyszer csak azt hallotta, hogy valaki fut mögötte, és mikor hátranézett, látta, hogy körülbelül száz méterre jön mögötte egy férfi. Ekkor kicsit gyorsabban kezdett el futni, de néhány pillanat elteltével már nagyon közel volt hozzá az illető.

Amikor úgy döntött, félreáll, és elengedi a gyanús férfit, az illető azzal a lendülettel lerántotta a földre. Makai Viktória ösztönösen ordítani kezdett, próbált segítséget kérni, de nem hallotta senki. A férfi ekkor kezdte el ököllel ütni az arcát, majd úgy leszorította, hogy nem kapott levegőt. Mikor megkérdezte, mit akar tőle, a férfi csak annyit mondott:

szexet akarok, úgyhogy kussolj és ne nézz rám!

A támadó ezután lökdösni kezdte, majd a hajánál fogva a közeli erdős rész felé rángatta a futónőt. Ekkor éppen arra járt egy autó, a vezető azonban nem állt meg. A futónő azt mondta, a szexuális erőszak csak azért nem történt meg, mert a támadónak nem volt „optimális erekciója”. Azonban voltak egyéb szexuális kényszerítő eszközei, ezzel tudta húzni az időt a futónő, míg abban bízott, valaki a segítségére siet.

Makai Viktória férje is éppen futni volt egy barátjával egy másik útvonalon, majd amikor végzett, felesége után ment. Férje szedte le a támadót róla, aki ezek után elmenekült. Mentőt hívtak, a futónőt jelenleg is kórházban ápolják. Mint mondta, a szeme megsérült, de a körülményekhez képest jól van.

A rendőrség a bejelentés után másfél órán belül elfogta a támadót, akit előállítottak, ellene szexuális erőszak és súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a nyomozóhatóság őrizetbe vette és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kommentek:

Top 0