• Krimi

Fejszével gyilkolta meg lakótársát Kurjantópusztán

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla kedden egy romániai férfit, aki 2007-ben egy fejszével meggyilkolta lakótársát.

A táblabíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt ítélte el a férfit, akit a fegyház mellett tíz évre ki is utasított Magyarországról. A férfi most Romániában, egy 2010-ben elkövetett gyilkosság miatt van fegyházban.

Még 2007. május 1-jén érkezett Magyarországra. A férfi egy kurjantópusztai tanyán kapott szállást, ahol áldozata is szegényes körülmények között élt. A következő napokban a két férfi együtt iszogatott, ez május 4-én sem történt másképp. Az áldozat lerészegedett, és számon kérte a romániai férfin, hogy miért nem keres magának munkát és szállást. Erre a másik férfi felkapta a tűzhely mellett lévő fejszét és azzal kétszer a kérdező fejére csapott, aki belehalt sérüléseibe.

Illusztráció.

Illusztráció.

A férfi a holttestet a tanya udvarán található kút öt méter mély vízébe dobta, majd rádobálta az áldozat ruháit is, hogy elrejtse a nyomokat.

A vádlott ezután átöltözött, lemosakodott, hogy eltüntesse magáról a vérnyomokat. Ezután elkezdett kutatni a tanyán, hátha értékes tárgyakra lel. Elvette a megölt férfi mobiltelefonját és nagyjából hatezer forintot, ezután elment. Másnap az apjától kért pénzből visszatért Romániába. A férfi apja Magyarországon élt, de a fiával csak nagyon ritkán lépett kapcsolatba. A holtteste a közelben lakók találták meg május 26-án.

Az MTI szerint a férfi mindvégig tagadta a gyilkosságot.

Top 0