• Külföld
Faktor

Különös pletykák terjednek egy lányról, sokan azt hiszik, egy hallal állapotos

Pedig valószínűleg egy betegségről van szó.

A Fülöp-szigetek Manait élő 17 éves Kimberley terhességével kapcsolatban különös pletykákat kezdtek terjeszteni a falubeliek: azt hiszik ugyanis, hogy egy hallal állapotos.

A család először azt gondolta, hogy a lány titkolja a barátja kilétét, de Kimberley ezt kikérte magának, ugyanis egyedülálló. Ezután álltak elő a környékbeliek a halas történettel - írja a philippineslifestyle.com.

Manaitban él egy babona, miszerint a nők nem úszhatnak vízben a menstruációjuk alatt. Sőt, öt napot kell várniuk utána, hogy vízbe menjenek. Ha ezt nem tartják be, akkor megbetegedhetnek vagy más szerencsétlenségek történhetnek velük, mint a terhesség egy hallal. Kimberley-t  ultrahangra is elküldták, ami csak megerősítette a babonát, mert a képeken egy halszerű lényt véltek felfedezni a helyiek.

A családja azonban kiáll a lány mellett, és sokkal valószínűbbnek tartják, hogy a lány petefészkén egy ciszta van. A legtöbb petefészek-ciszta eltűnik néhány hónap után, és viszonylag ártalmatlan. Azonban, ha a továbbnövekszik, akkor komoly veszélyt jelenthet az egészségre. Ezért a család a médiához fordult, hogy pénzt gyűjtsenek a Kimberley operációjára.

Kommentek:

Top 0