• Külföld
Faktor

Különös névjavaslatot kaptak Vilmos hercegék - ez lehet a kicsi neve?

Nagyon megfontolják a döntést, amit aztán először a családtagokkal közölnek.

Forrás: Europress-John Stillwell / POOL / AFP

Forrás: Europress-John Stillwell / POOL / AFP

Vilmos herceg és Katalin hercegné először családtagjaikkal osztják meg a kicsi nevét, csak ezután jelentik be a nagyközönség előtt. Azt, hogy mennyire komolyan veszik a döntést, mi sem bizonyítja jobban, minthogy még Ausztrália angliai főbiztosát, Alexander Downert is megkérdezték, mit javasol - írja a Daily Mail.

Az egykori parlamenti képviselő humorosan saját keresztnevét, az Alexandert javasolta a kisfiúnak, ami egyébként elnyerte Vilmos tetszését.

Nos, vicces, hogy ezt mondja, valóban jó név

- reagált az ötletre a herceg. Ez azonban lehet, hogy több, mint egy kis ugratás, a királyi család ugyanis többféle módon is kötődik ehhez a névhez.

Katalin és Vilmos első gyermeke György cambridge-i herceg középső neve is Alexander, de arról sem érdemes megfeledkezni, hogy II. Erzsébet királynő második neve Alexandra, ami az Alexander női változata.

A szülők előző két gyermeküknél is vártak néhány napot, mire hivatalosan bejelentették, hogyan is hívják majd a kicsiket. A fogadóirodák forgalma pedig ilyenkor lendül fel igazán, eddig több mint 100.000 fogadást kötöttek.

A legesélyesebbnek a rajongók szerint az Arthur név tűnik, de az Albert sincs lemaradva túlságosan. Az Albert II. Erzsébet édesapja, VI. György – aki koronázásáig az Albert névre hallgatott – előtt lehet főhajtás, míg előbbi Artúr király miatt lehet befutó.

Kommentek:

Top 16