• Kultúra
Faktor

Különleges Koronázási Hétvégére készül a Gödöllői Királyi Kastély!

Június 9-10-ig múltidéző programok sokaságával várják a családokat.

Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya, a Gödöllői Királyi Kastély feledhetetlen programok sokaságával kíván megemlékezni Ferenc József és Erzsébet királyné 1867. június 8-án történt megkoronázásáról. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt a királyi család tagjai és a város lakói is tették minden évben.

A rendezvény évről évre sok látogatót vonz, amely nem csak a mesés környezetnek, hanem a családias, vidám hangulatú programoknak is köszönhető.

A szervezők természetesen nem csak az előadások és a programok során gondoltak minden korosztályra, hiszen napközben a Terítéken a fehér arany” című tárlatvezetéseken lehet részt venni.

EZT IS AJÁNLJUK:
  A Levendula Játszóház is várja a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt az Öltözz királylánynak, Találj ki a labirintusból! nevű játékos foglalkoztatóval. Lesz még fegyver és harci jármű bemutató, valamint a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység játékos toborzója. Ezen kívül kézműves vásár, Kürcsi-őskalács, Lacikonyha, kenyérlángos és sok egyéb finomság várja a látogatókat.

  „Éld át a múltat!” – életképek az állandó kiállítás termeiben

  A királyi család gödöllői kastélyban töltött mindennapjaiba nyernek bepillantást látogatók, az eredeti, ma már múzeumi környezetben. I. Ferenc József uralkodót és Erzsébet királynét elkísérte Rudolf trónörökös, Mária Valéria hercegnő és az udvarhölgyek, társalkodónők, hadsegédek, nevelők és szolgálók sora. „Keringőzzön a Császárral!” – császárkeringő, a királyi pár és a főurak táncát óránként lehet megtekinteni a díszteremben.

  Egy biztos, aki ezen hétvégén a kastélyt választja, az egész családjával kellemes, szívmelengető élményekkel, s örök emlékekkel tér majd haza. 
  Kommentek:

  Top 16