• Belföld
Faktor

Különleges ételek és 9 méteres karácsonyfa lesz a Bazilikánál

November utolsó hétvégéjétől kezdve öt héten keresztül közel 200 program lesz a Szent István téren, Budapesten. Esténként 3D-s fényfestés lesz a Bazilika homlokzatán, hatalmas korcsolyapálya várja az érdeklődőket a 9 méteres karácsonyfa körül, és különleges ételeket kóstolhatnak az adventi vásárra érkezők.

A Szent István Bazilika előtti téren ötödik alkalommal rendezik meg az adventi vásárt november 27-től január 2-ig. Tavaly a Szent István Bazilika a CNN listáján felkerült a világ 10 legtöbbet fényképezett helyszíne közé.

A Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatán esténként minden fél órában karácsonyi rövidfilmeket lehet majd látni. A 35 napig tartó adventi vásáron sok program is lesz.

Például egy 200 négyzetméteres ingyenes korcsolyapálya a 9 méter magas karácsonyfa körül, minden hétvégén korcsolyaoktatást is tartanak. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek a vásáron berendezett sütödéjében az önkéntesek a látogatókkal, és a szervezetet segítő meglepetésvendégekkel közösen készítik a mézeskalács szíveket. A Bazilika oldalában kézműves kiállítók lesznek majd.

Street food is lesz a Zrínyi utcán, ahol gasztrokiállítók kínálnak majd különleges ételeket. 2016. január 1-jén Lencse Nap lesz, az újévi hagyományok szerint.

Top 0