• Belföld
Faktor

Több mint hétszázmillió forintot szereztek, elképesztő, mire vetemedett három férfi

A nyomozók mintegy 520 millió forintot lefoglaltak.

Több mint hétszázmillió forintot csalt ki három férfi gazdasági társaságoktól és egy magánszemélytől úgy, hogy feltörte az egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cégek levelezését 2015-ben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A közleményben azt írták, a 32 és 36 éves szokolyai, valamint a 36 éves budapesti férfi 2015. november 18. és december 22. között az elektronikus levelezés feltörése után partnernek adta ki magát. Hamis e-mailt küldtek, amelyben azt írták, hogy a további fizetési kötelezettségeiket az általuk megadott bankszámlaszámra utalják.

A számlaszám egy magyar gazdasági társasághoz tartozott - írja az MTI. Az átutalás után az elkövetők az összeg egy részét készpénzben felvették, a másik részét pedig továbbutalták, majd onnan vették fel.

Több mint 710 millió forinthoz jutottak így hozzá, amelyből a nyomozók mintegy 520 millió forintot lefoglaltak. A rendőrség 2016 októberében a három férfit többek között pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az iratot most átadták az ügyészségnek.

Kommentek:

Top 0