• Belföld
Faktor

Ön tudta, hogy ezeket sem viheti külföldre? - itt a tiltólista

A tiltólistáról érdemes a célország magyarországi nagykövetségén érdeklődni.

A tapasztalatok szerint a külföldre utazók többsége tisztában van a kiviteli szabályokkal, ám azokról érdemes a célország magyarországi nagykövetségén érdeklődni - mondta Leopold Róbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője szerdán az M1 csatornán.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Nyers húskészítmények, tej és tejtermékek behozatala tilos az Európai Unióba, ezért általában viszonossági alapon a kivitelüket sem engedélyezik az unión kívüli országok. Nemzetközi egyezmény alapján behozatali tilalom alá esnek egyes növény- és állatfajok, valamint a belőlük készült termékek, más áruk behozatala az unión kívülről pedig a személyes vámmentes kereten belül engedélyezett - idézi az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Utóbbi a repülővel utazóknál 430 euró, a más úton érkezőknél 300 euró, a 15 év alattiaknál pedig minden esetben 150 euró - közölte. A szóvivő kiemelte, hogy értékhatár alatt nincs bejelentési kötelezettség, de a szúrópróbaszerű vagy kockázatelemzés alapján végzett ellenőrzésnél az áru értékét számlával lehet igazolni, érdemes tehát azt a hazaérkezésig megőrizni.

    Jövedéki termékekre, vagyis dohányárukra, alkoholos italokra és üzemanyagokra - mint mondta - az unión belül is szigorú szabályok érvényesek, korlátozás nélkül csak a kereskedelmi mennyiség alatt szállíthatók egyik tagállamból a másikba.

    Leopold Róbert az állatokkal utazók figyelmét fölhívta arra, hogy az állatútleveket a lakóhely szerint illetékes állatorvosnál lehet igényelni.

    Kommentek:

    Top 16