• Belföld
Faktor

Már most túlterheltek: nem viszik ki a levélküldeményeket a postások

Központi utasításba kapták, hogy nem kézbesíthetnek levélküldeményeket.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Nem viszik ki a levélküldeményeket a postások, mert "rengeteg Erzsébet-utalvány és más küldemény van", mondta az RTL Klub Híradójának rejtett kamerás felvételén egy postai dolgozó. Állítása szerint a túlterheltség miatt központi utasításba kapták, hogy nem kézbesíthetnek levélküldeményeket.

A postásoknak azonban így is fel kell keresniük a címzetteket, akiknek viszont a levélküldemény helyett csak egy értesítőt kézbesítenek arról, hogy levelük érkezett.

A Magyar Posta azt már korábban közölte, hogy „november 15-től visszavonásig a nem szerződéses ügyfelek naponta legfeljebb öt darab MPL Üzleti és MPL Netcsomagot adhatnak fel”.

Frissítés:

A Magyar Posta Zrt. azt állítja, nem kapott felsőbb utasítást, hogy ne kézbesítse a leveleket, vagy a nemzetközi küldeményeket a címzettek postaládájába. A Zrt. pénteken kiadott közleményében cáfolta saját dolgozójának a sajtóban megjelent állításait. A Posta szerint a munkatársai a hatályos jogszabályok alapján járnak el, amikor nem visznek bizonyos küldeményeket.

A Magyar Posta szerint a nemzetközi közönséges leveleket az alkalmazottai csak akkor kötelesek házhoz kézbesíteni, ha annak mérete nem haladja meg a levélszekrények bedobónyílásának méretét. Erről egy áprilisban született kormányrendelet rendelkezik.

Kommentek:

Top 0