• Kultúra
Faktor

Kü­lön­le­ges kon­cert­vi­de­ó­val je­lent­ke­zik a Fran Pa­lermo

A 2018-as év egy­ér­tel­műen a leg­moz­gal­ma­sabb­nak bi­zo­nyult ha­zánk el­ső­számú jungle-rock ze­ne­kara, a Fran Pa­lermo éle­té­ben. Soha ennyi kon­cer­tet nem adtak még - ennek az aktív idő­szak­nak a le­nyo­mata va­do­natúj élő vi­de­ó­juk, amit hat kü­lön­böző bu­li­ju­kon rög­zí­tet­tek.

Az idén hét éves zenekar túlzás nélkül végigturnézta a 2018-as évet.

Tavasszal az A38-on ünnepelték a születésnapjuk, nyáron bevették a Dürer Kertet, ősszel pedig az Akvárium Nagyhallban a BUSH showcase fesztivál headlinereiként búcsúztatták az évet. Mindeközben megfordultak tulajdonképpen minden fontosabb hazai fesztiválon és bejárták az ország legismertebb klubjait is a Rock Band For Old Men zenekar társaságában, ezen kívül turnéztak Romániában és Lengyelországban is, sőt, felléptek a Wavves Vienna showcase-n, illetve hatalmas bulit csináltak az Electric Castle fesztiválon.

Mindemellett betekintést nyerhettünk a frontember, Henri Gonzo életébe, ami az excentrikus énekes-dalszerző világán kívül a Fran Palermo kreatív folyamataira koncentrál, illetve remekül bemutatja a zenekarból áradó, koncert közben felszabaduló különleges energiákat. Ezt a vonalat viszi tovább a Yellow Man élő koncertvideója, amit összesen hat helyszínen (Sziget, Dürer Kert, Bánkitó, A38 Hajó, Electric Castle, Akvárium Klub) rögzítettek több operatőr segítségével. A kisfilm rendezője ráadásul az a Hartung Attila volt, aki egyébként Henrivel együtt dolgozik idén megjelenő első játékfilmjének zenéjén.

A Yellow Man a zenekar legutóbbi, 2016-os Razzel Dazzle című lemezén jelent meg, és azóta is közönségkedvenc. A különleges koncertvideó – aminek plusz érdekessége, hogy a hangot is élőben rögzítették hozzá - egyébként azon kívül, hogy remekül összefoglalja a Fran Palermo tavalyi, eddigi legsikeresebb évét, egyfajta lezárása is egy időszaknak. A srácok ugyanis már gőzerővel dolgoznak idén megjelenő új nagylemezükön, ami a Crocodile Juice Bar címet kapja. Az anyag előfutára a Demons on The Beach című dal lesz, ami hamarosan egy animációs kisfilm kíséretében jelenik meg.

További érdekességeket tudhatsz meg a Fran Palermo Facebook oldalán illetve Spotify-on!

Kommentek:

Top 0