• Külföld
Faktor

Puszta kézzel harcolt a krokodillal, hogy megmentse barátját

Két amerikai turista csak ki akart kapcsolódni, mikor Costa Ricába mentek szörfözni, de a kaland majdnem az egyikük halálával ért véget. Hogy ez nem így történt, azt egyedül a barátjának köszönheti.

Fotó: Europress / Stan Honda - AFP

Fotó: Europress / Stan Honda - AFP

A két férfi a népszerű Tamarindo strandon szörfözött, mikor hirtelen egy krokodil bukkant fel, és megtámadta egyiküket, az 59 éves John Beckert – írja az Independent.

„A krokodil többször is megharapta a lábát és a fejét. A barátja segítségével szabadult ki, kiúsztak a partra, ahol a képzett vízimentők látták el, míg kórházba nem szállították a férfit.” – mondta Pat McNulty vízimentő.

Becker barátja puszta kézzel próbálta meg kimenteni a férfit a krokodil fogai közül. Bár ezzel a saját életét is kockáztatta, végeredményben megmentette a barátja életét. Az eset után a megtámadott férfi állapota súlyos volt, elsősorban a lábát roncsolta össze a krokodil.

„A barátja mentette meg az életét… és a mentősök segítettek életben tartani. Drámai jelenet volt, mindenki emberfeletti munkát végzett.”

A Costa Rica-i hírforrások szerint a férfi jobb lábát amputálni kellett, és állapota válságossá vált. Rengeteg vért veszített, és az arca is megsérült.

Tamarindo partszakasza nagyon népszerű a szörfösök és az öko-turisták körében. A támadás után azonban a közösség, a vadéleti, valamint a turisztikai képviselők azt vitatták meg, hogy talán érdemes lenne áthelyezni a krokodilokat, és hogy el kell látni a strandot megfelelő vészjelzőrendszerrel az esetleges balesetek esetére.

Néhány hónappal ezelőtt már megtámadott egy embert egy kisebb testű krokodil, de korábban is jelentettek már hasonló baleseteket a térségben – mondta McNulty.

„Olyan országban élünk, ahol nagytestű krokodilok is élnek, és mikor az emberek a vízbe mennek, biztosra veszik, hogy biztonságban vannak. De valójában mindig figyelned kell a környezetedre. Az ő világukban vagyunk.”
Kommentek:

Top 0