• Kultúra
Gyöngyösi Lilla

Közös turnéra indul a két zenészlegenda

Közös turnét tervez nyárra amerikai és kanadai megállókkal Sting és Peter Gabriel. A Kő, papír, olló elnevezésű koncertsorozat műsorát főleg sikerszámaikból építik fel.

A két zenész három évtizede ismerte meg egymást, zenéltek is már együtt.

„Rengeteget párnacsatáztunk régen a repülőutak alatt, amikor együtt turnéztunk. Igazán jó móka volt, és nagyszerű volt együtt játszani” – mesélte Gabriel a délnyugat-angliai Real World Stúdiójában. A két brit zenész itt találkozott, hogy a jövőt tervezgesse.

Gabriel és Sting is sikerei csúcsán hagyta ott együttesét, előbbi a Genesist, utóbbi a Police-t, hogy szólókarrierrel folytassa pályáját.

EZT IS AJÁNLJUK:

  „Egy csomó régi sikert akarunk elénekelni, a közönség azokat a számokat akarja hallani, amelyekről híresek vagyunk. De mindig érdekes, ha elcseréljük a dalokat. Szívesen átengednék neki bármit, amit akar" – mondta Sting.

  A közös koncertezés ötlete Stingtől származik, aki korábban Európában és Észak-Amerikában turnézott Paul Simonnal. „A közönség nagyon szerette, amit együtt csinálunk” - mondta.

  Gabriel és Sting 1986-ban az Amnesty International koncertjén lépett fel együtt először, két évvel később már hathetes, öt kontinenst érintő jótékonysági turnén zenéltek együtt, hogy emberi jogi kérdésekre hívják fel a figyelmet. Akkor a résztvevők között volt Bruce Springsteen, Tracy Chapman és Youssou N'Dour is.

  A két zenész megígérte, hogy a turné címéhez híven, amikor csak alkalmuk adódik rá, kő, papír, ollót fognak játszani. „Tökéletes játék, mivel senki sem kerekedhet felül” – mondta Sting.

  A koncertsorozat június 21-én indul az ohiói Columbusban és július 24-én ér véget az albertai Edmontonban – írja az MTI.

  Top 16