• Krimi
Faktor

Követték az időseket, majd rájuk támadtak a Pest megyei városban

A három érdi férfi 2014 nyarán határozta el, hogy a látásból ismert vagy ismeretlen idősebb, vagy beteg emberektől szereznek pénzt.

Az erőszaktól sem rettentek vissza a haszonszerzés érdekében, ezt már tervük kidolgozásakor részletesen megbeszélték.

Volt olyan, hogy az érdi buszon szemelték ki áldozatukat, akit hazáig követtek, és a kapu előtt tépték le a nyakláncát vagy vették ki kezéből a táskáját. Ezzel a módszerrel lopták el egy kutyasétáltatásból hazatérő 73 éves férfi nyakláncát, egy 82 éves asszony, és egy másik idős, alig 40 kilós nő táskáját. A törékeny asszony nem engedte el a táskát, ezért őt meg is verték.

Ékszereket is raboltak.

Ékszereket is raboltak.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Máskor pedig fekete ruhát, sapkát, símaszkot húztak, becsengettek az általuk kiszemelt célpont házába és rátörték az ajtót. A házban áldozatukat a földre teperték, fojtogatták, pénzét és ékszereit pedig elvitték.

  Előfordult olyan is, hogy a három férfi paprika spray-vel fújta le az utcán egyik ismerősüket, egy férfit, akitől elvették a táskáját.

  A férfiak 2014 és 2016 augusztusa között 7 idős embert támadtak meg. Köztük volt egy 83 éves néni, akit hatszor raboltak ki.

  Idén augusztusban fekete ruhában, arcukat eltakarva törtek be egy 80 éves nő házába, ahonnan a pénzét és fülbevalóját akarták elvenni. A nénit a földre lökték és lefogták, fülbevalóját kitépték a füléből és a pénzét követelték. Az asszonynak azonban sikerült levenni az egyik támadó arcáról a sálat, akit felismert. A rendőrök ezután azonosították és fogták el a vádlottakat.

  Dr. Szabó Ferenc főügyész tájékoztatása szerint a Budaörsi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy elleni rablással, kifosztással, és lopással vádolja a férfiakat, akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

  Kommentek:

  Top 16