• Külföld
Faktor

Kövér utas mellé ültették, 3 milliót követel a légitársaságtól egy férfi

Azt mondta, a társaság miatt egy 12 órás "horrorutat" kellett kibírnia.

Több mint hárommillió forintra perelt egy légitársaságot egy utas, amiért 12 órás „horrorutat” kellett átélnie a mellette ülő, 150 kg-os utastársa miatt. Az 51 éves Stephen Prosser állítása szerint képtelen volt a repülőút után teljes munkaidőben dolgozni, mert sérülést okozott neki testes szomszédja.

A 157 cm magas, 63 kg-os Prosser a Bangkokból Londonba tartó repülőn töltött el 12 órát kényelmetlen pozícióban, ami felerősítette az eleve is meglévő hátsérülését, ezért kártérítést követelt a légitársaságtól. „Egy hatalmas úriember szállt fel a fedélzetre, és szabályosan beékelte magát a mellettem lévő szabad ülésre. Szerintem nagyon kövér volt, és azonnal tudtam, hogy gondjaim lesznek ezzel. A tömege nagy nyomást helyezett a felsőtestemre oldalról, emiatt természetellenes pózban kellett ülnöm” - mondta a férfi.

A férfi elvesztette a pert. Bár a bíró elismerte, hogy az utastárs valóban nagyon magas, illetve hatalmas tömegű volt, emiatt Prossernek kevesebb teret hagyott, azonban szerinte a felperes irreális elvárásokat támasztott a légitársasággal szemben, figyelembe véve, hogy milyen osztályon utazott. Az ítélet szerint Prosser saját döntése volt, hogy nyakatekert pozícióban üljön 12 órán át, hiszen akár fel is állhatott volna a szomszédja mellől, amíg a gép repült.

Kommentek:

Top 0