• Kultúra
Faktor

Meglett férfi kotlott a tojásokon, kiköltött kilenc kiscsibét

Három hét kotlás után kiköltött kilenc tyúktojást Abraham Poincheval francia művész. Az egészet performansznak szánta.

A projekt március végén kezdődött, amikor a művész saját testének melegével kezdett mintegy tíz tojás kiköltésébe Párizsban, a Palais de Tokyo modern művészeti múzeum üveg viváriumában.

Akkor úgy becsülték, 21-26 napig kell kotlania a tojásokon, hogy kikeljenek. Az elsőnek kedden repedt meg a héja, csütörtökre további nyolc csibe is kikelt, azóta már úton vannak egy tanyára - közölte a múzeum szóvivője.

A 44 éves Poincheval egy széken ült, a tyúktojásokat egy tárolóedényben rögzítették a szék alá. Azzal számolt, hogy bélelt, vastag takaróval beborított testének melege a megfelelő hőmérsékletet fogja szolgáltatni a tojásoknak.

Táplálkozását is úgy alakította, hogy olyan ételeket - például gyömbért - fogyasszon, amelyek emelik a testhőmérsékletet.

Poincheval március elején fejezte be előző performanszát: akkor egy hetet töltött el egy 12 tonnás sziklatömbbe bezárva a Palais de Tokyo múzeumban. A művész előtte pedig egy hétig volt egy tonnányi kődarab alatti lyukban és két hetet egy kitömött medvében – írja az MTI.

A büszke apa és csibéi:

Kommentek:

Top 16