• Belföld
Faktor

Hamarosan sokat drágulnak a buszjegyek, a családok és nyugdíjasok is érintettek

A buszok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díja hatalmasat nőtt, ezt pedig az utasok is meg fogják érezni.

Többek között a veronai tragédiára hivatkozva a biztosítók drasztikusan emelik a buszok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díját. Ezt a vállalkozások át fogják hárítani az utazókra - írja a Napi.hu az NiT Hungary fuvarozói érdekvédelmi szervezet jelzése alapján.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A szervezett kirándulások, a turistautak, a csoportos iskolai kirándulások, a belföldi utazások és a munkásszállítások is jelentősen drágulhatnak a biztosítási díjak emelkedése miatt, amelyet a biztosítók a balesetekkel indokolnak.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A NiT Hungary tagságába tartozó buszos vállalkozások jelentős része átlagosan négyszeres díjnövekedésről számolt be, de volt olyan eset is, hogy évi 200 ezerről 1,3 millió forintra nőtt a díj. A szervezet szerint ilyen mértékű drágulást semmi sem indokol.

    Az autóbuszos személyszállító vállalkozások jelentős része kisvállalkozás, alacsony tőkeerővel, ezért egyértelmű, hogy a biztosítótársaságok díjkövetelését a fogyasztókra kell, hogy hárítsák. "Azaz a családokra, nyugdíjasokra, munkásemberekre, a belföldi úti célokra busszal utazókra" - magyarázza Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

    Az NiT Hungary elnökségi ülésére április 18-án meghívást kapott az Ipartestület Autóbusz Tanácsa, valamint a 12 díjat hirdetett biztosítótársaság, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank is.

    Kommentek:

    Top 16