• Politika
Faktor

Kósa: Hány ártatlan embernek kell még meghalnia?

Fidesz-frakció támogatja a kormány illegális bevándorlással kapcsolatos tényközlő tájékoztatási kampányát. Erről beszélt Kósa Lajos frakcióvezető egy szombati sajtótájékoztatón Debrecenben.

Európát veszélyezteti a migrációKósa Lajos szerint ma már tudjuk, hogy a párizsi terrormerényletek legalább egyik kitervelője Magyarországon keresztül, az illegális bevándorlók között elvegyülve jutott be az Európai Unióba.

Hány ártatlan embernek kell még meghalnia, hogy a baloldal és a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek elismerjék, az illegális migráció növeli a terrorveszélyt és a bűnügyi kockázatot? - tette fel a kérdést a sajtótájékoztatón a politikus.

"Napnál világosabb, hogy az illegális migráció Európa kultúráját, az európai civilizációt is veszélyezteti" - mondta Kósa Lajos, hozzátéve: az európai szokások, társadalmi együttélési formák is veszélyben vannak, mivel a betelepülő közösségek a saját normáik szerint akarnak élni. A frakcióvezető szerint "nem meglepő, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek vagdalkoznak, de a tényeket nem tudják cáfolni". Példaként a Helsinki Bizottságot említette, amely még a kötelező betelepítési kvóta tényét is tagadja.

Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatón.

Értelmetlen és jogszerűtlen a kvótaKósa Lajos arról is beszélt, hogy az Európai Bizottság első döntése csak 130 ezer bevándorló kötelező széttelepítéséről szólt, de az EB már elfogadta az állandó elosztási mechanizmust, amely alapján további egymillió menekültet osztanának szét. A családegyesítéseket figyelembe véve ez ötször ennyi embert jelent, s Magyarországra öt év alatt Szeged nagyságú városnyi bevándorló érkezne – mondta a Fidesz frakcióvezetője az MTI beszámolója szerint.  A kvóta szerinti, tömeges áttelepítés szerinte értelmetlen, mert nem megoldja a problémát, hanem kiszélesíti, és jogszerűtlen, mert ellentétes az alaptörvénnyel és a lakosság tömeges áttelepítését tiltó nemzetközi joggal. Azt mondta, az ország teljesíti az európai normákat, csak a zöldhatár van lezárva, a határátkelők nem.

Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt is elmondta: hazánkban eddig kevesebb, mint kétezren kaptak politikai menekültstátust, közülük mintegy háromszázan élnek az országban.

A baloldal bosszújaMegindult az európai baloldal bosszúja Magyarország ellen Kósa szerint, csupán azért, mert hazánk következetesen megvédi az ország és Európa határait. Azt mondja, ennek tudható be, hogy az Európai Bizottság jegyzékbe vette azt az európai állampolgári kezdeményezést, amely felszólítja az unió javaslattevő-végrehajtó intézményét Magyarországgal szembeni eljárás megindítására az uniós alapértékek megsértése miatt. A kezdeményezés az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítását várja az Európai Bizottságtól Magyarországgal szemben.

Növekszik a kereskedelmi forgalomA boltok vasárnapi zárva tartásával kapcsolatos kérdésre válaszolva a kormány vitatott intézkedései közé sorolta a frakcióvezető, amiről demokráciában véleményt formálhatnak az emberek. Ezzel kapcsolatban azt is mondta, hogy a törvény ellenére folyamatosan növekszik a kiskereskedelmi forgalom, és az intézkedés bevezetését nem követték tömeges elbocsátások az ágazatban, sőt nőtt a létszám a kereskedelemben.

Top 0