• Sport

Korunk két legnagyobb sztárja is kihagyja az olimpiát

Az Amerikai Egyesült Államok kosárlabda-válogatottja nagyon tartalékos kerettel fog a riói olimpiára utazni, miután több NBA-sztár is lemondta a részvételt. A közleményben nem részletezik a távolmaradás okát, de elképzelhető, hogy a Zika-vírus miatt nem utaznak. Az olimpiai keret jövő héten válik véglegessé.

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

Fotó: Europress - Ezra Shaw/Getty Images

Kihagyja a riói olimpiát LeBron James. A játékos NBA-bajnok lett a Cleveland Cavaliers együttesével, korábban már nyert aranyat az Egyesült Államok csapatával. A kétszeres olimpiai és háromszoros NBA-bajnok James csütörtökön jelentette be, hogy pihenése érdekében inkább nem utazik el Rióba.

A Cleveland a nagydöntőben 4-3 arányban győzte le a Golden State Warriors együttesét, Jamest a döntő legértékesebb játékosának választották.

Valamivel korábban a San Antonio Spurs játékosa, Leonard indoklás nélkül jelezte, nem akar részt venni a játékokon.

Nehéz döntést kellett most meghoznom, mert megtisztelő, hogy beválogattak az olimpiai csapatba, amelyben a jövőben remélhetőleg még lesz esélyem képviselni az országot

- idézte a 24 éves kosárlabdázót a San Antonio Spurs közleménye.

Miközben az elmúlt időszakban számos sportoló a Brazíliában tomboló Zika-vírustól tartva döntött úgy, hogy nem utazik el Rióba, az NBA-játékosok közül senki nem nevezte meg okként a járványt.

Eddig Stephen Curry, a Golden State Warriors sztárja mellett Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall, Chris Paul, LaMarcus Aldridge, valamint Russell Westbrook és James Harden közölte, hogy kihagyja az olimpiát – írja az MTI.

Az Egyesült Államok kosárlabda-válogatottjának 12 tagú kerete jövő héten válik véglegessé.

Kommentek:

Top 0