• Krimi
Faktor

A rendőrség elől menekült a Fülöp-szigeteken megölt magyar férfi

A legkeresettebb magyar bűnözők között tartották számon M. Dánielt, azt a magyar férfit, akit a Fülöp-szigeteken lőttek agyon. A petárdázáson vesztek össze.

Öt éve még benzinkutasként dolgozott egy budai kútnál a 37 éves M. Dániel, azóta viszont a Fülöp-szigeteken élt. A férfit a hét elején ölte meg az egyik szomszédja, aki vitájuk hevében négyszer fejbe lőtte. A rendőrség szerint a helyi halász, Lucindo Lim nem akart felhagyni a hangos petárdázással.

Dániel és barátnője Iloilo városában bérelt házat. A szomszédok úgy tudták, hogy éttermet vezet. A férfit kedves, udvarias vendéglátóként írták le.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

A Bors azonban megtudta, hogy a férfi még benzinkutasként került bele egy kábítószeres ügybe. Ügyét az érdi rendőrök vizsgálták, majd az ügyészségi vádemelés után a Fővárosi Törvényszéken tárgyalták 2013. szeptemberében. A férfinak is ekkor veszett nyoma.

Elfogatóparancsot adtak ki ellene, ő pedig barátnőjével együtt megszökött. A nő – aki a menyasszonya lett később – találta meg vőlegénye vérbe fagyott holttestét Pavia villanegyedében. A helyi rendőrség megvizsgálta, hogyan tartózkodhattak Dánielék az országban, de úgy tűnik, legálisan éltek ott, hivatalos papírjaik rendben voltak.

Ha az elhunyt férfi családja úgy dönt, hogy itthon temetik el az áldozatot, a magyar külügy segít nekik hazajuttatni őt.

Kommentek:

Top 0