• Krimi

Körmendi képviselő: tényleg berúgták az ablakot a migránsok

Tompa László, Pro Körmend Városszépítő Egyesület önkormányzati képviselője az MTI-nek azt mondta: hallotta szerdán, hogy a rendészeti szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese azt jelenti a felettesének telefonon, hogy a migránsok "berúgták" a tornacsarnok ablakát. A Jobbik tüntet.

Az atv.hu nyomán a Faktor is megírta, hogy szerdán a befogadó állomáson - amelynek egyik oldala szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával - migránsok a junior-serdülő kézilabdacsapat edzését nézték, amikor pedig az iskola ügyeletes tisztje rájuk szólt, az egyik férfi berúgta az ablakot.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón közölte: Orbán Viktor azonnali intézkedésre kérte Pintér Sándor belügyminisztert az ügyben. A Vas megyei rendőrfőkapitány csütörtök délután viszont azt mondta, nem történt semmiféle, a migránsokkal összeköthető erőszakos cselekmény Körmenden.

Tompa László önkormányzati képviselő szülőként ment be a rendészeti szakközépiskolába szerdán, ahol gyermeke a junior női kézilabdacsapat edzésén volt. Ekkor hallotta a telefonbeszélgetést, később pedig rá is kérdezett az ügyeletes tisztnél, hogy mi történt.

Faragó András, a Körmendi MDTE sportegyesület elnöke szerdán nem volt ott az edzésen, így ő is csak lánya és a csapat néhány tagjának elmondásából ismeri a történetet. Ő azért gondolja, hogy berúgták az ablakot és nem egyszerűen betörött, mert elég alacsonyan van.

A történtek hatására péntek este a befogadótábor bezárásáért demonstrált a Jobbik Körmenden.

A tiltakozó sétával egybekötött demonstráción nagyjából kétszázötvenenen vettek részt. Az ideiglenes befogadótábor azonnali bezárását és a migránsok távozását követelték.

A demonstráció a városháza előtt kezdődött, ahol Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke, országgyűlési képviselő elmondta: pártja álláspontja egyértelmű, nem akarnak bevándorlókat látni Körmenden, ezért azt követelik, hogy azonnal zárják be a tábort.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országos alelnöke a tábor kerítésénél összegyűlt tömegnek azt mondta: a mostani demonstráció békés figyelmeztetés, de

senki ne gondolja, hogy a magyarok nem fogják megvédeni saját országukat, családjukat, vagyonukat.

Top 0