• Külföld
Faktor

Kormányalkalmazottak a brüsszeli robbantás magyar sérültjei

Amíg nincs pontosabb információ a brüsszeli robbantásokról, addig a terrorkészültséget átmenetileg kettes fokozatra emelték.

Kósa Lajos az újságíróknak azt mondta a brüsszeli robbantásokról, amelyeknek két magyar sérültje is van: ők magyar kormányalkalmazottak, akik Brüsszelben dolgoznak. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke szerint fokozza a terrorveszélyt az a folyamat, hogy illegális migránsok ellenőrizetlenül, tömegével áramlanak be az Európai Unió területére.

Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatója

Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatója

Pintér Sándor belügyminiszter korábban kijelentette, hogy a terrorkészültséget átmenetileg kettes fokozatra emeli, amíg nem derülnek ki további adatok a brüsszeli terrortámadásról. Az intézkedés a metró és a nemzetközi repülőterek védelmét erősíti meg, ami érinti a ferihegyi, a debreceni és a sármelléki repteret - magyarázta Kósa Lajos, aki szerint Magyarországon tömegrendezvények korlátozására nem kell készülni, arról pedig csak néhány nap múlva lehet beszélni, hogy a merényleteknek van-e olyan "leágazása", amely más európai nagyvárosok elleni támadást valószínűsíthet.

Brüsszel a robbantások után (Fotó: Europress-Emmanuel Dunand/AFP)

Brüsszel a robbantások után (Fotó: Europress-Emmanuel Dunand/AFP)

A repülőtéri kettős robbantásról, illetve a metróállomásnál történt robbantásról itt olvashatja összefoglalónkat.

Top 0