• Belföld
Faktor

Szilvia hasa szétnyílt a műtét után - a kórházban fertőződött el

A 38 éves Szilvia két éve munkaképtelen egy olyan fertőzés miatt, amit egy kórházban kapott el. A nőt fertőző betegként kismamákkal egy szobába fektették.

"Hasi összenövésekkel kerültem kórházba, a műtét után hazaengedtek. Már akkor jeleztem, hogy feszül a hasam, de erre csak az volt a válasz, hogy biztos a ragasztó miatt. Másnapra belázasodtam, majd szétnyílt a hasam, amelyből bűzös, gennyes folyadék folyt" – mesélte Szilvia a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) filmjében. A szervezet olyan betegeket keres, akik kórházi fertőzés áldozatai lettek.

Illusztráció.

Illusztráció.

Szilvia visszakerült a kórházba, és bár munkaképesnek nyilvánították, a hasából továbbra is genny folyt. A nő arról is beszámolt, hogy az ápoló nő üvöltött vele, hogy menjen el fürdeni, mert büdös. A kórház elismerte felelősségét, ám ahhoz, hogy a biztosító is lépjen, független orvosi szakértőre lenne szükség.

Ezt 39 ezer forintos rokkantnyugdíjából Szilvia nem tudja finanszírozni, ezért fordult a TASZ-hoz, akik nehézségekkel szembesültek, ezért végül az ombudsmanhoz fordultak – írja a Blikk.

Kommentek:

Top 0