• Belföld
Faktor

Otthagyták a szívbeteg babát egy nyugat-magyarországi kórházban

A kicsit megműtötték, de még több beavatkozásra is szüksége lesz.

A kisfiú már túl van egy rendkívül bonyolult műtéten. (Képünk illusztráció.)

A kisfiú már túl van egy rendkívül bonyolult műtéten. (Képünk illusztráció.)

Szívbeteg babát hagytak szülei egy nyugat-magyarországi kórházban, a súlyos beteg kisfiú már túl van egy rendkívül bonyolult műtéten, de még több beavatkozás vár rá – írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó kórházi forrás azt mondta: már felvették a kapcsolatot az illetékes gyámhivatallal a kéthónapos gyerek ügyében.

Az utóbbi időben ő már a második baba, akinek súlyos betegsége van, és szülei a kezelő intézményben hagyták. Szeptemberben egy Győr-Moson-Sopron megyei kórházban hagytak a szülei egy hathónapos kisfiút, miután kiderült, hogy szívbeteg.

A két ügy kapcsán a Magyar Nemzet kiemeli, hogy ilyen esetben a gyerek addig nem adható örökbe, amíg a szülők nem mondanak le róla, még akkor sem, ha lenne, aki szívesen adoptálná.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A lap emlékeztet, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának egy korábbi tervezete szerint a kormány rugalmasabbá tenné az örökbefogadás szabályozását, ami azért is fontos, mert nem egy olyan eset fordult már elő, amikor egy kisgyermeket több család is szívesen örökbe fogadott volna, ám a szabályok miatt még nem volt örökbe adható. Végül évek teltek el, mire végre annak nyilvánították, de a gyerek közben iskoláskorúvá vált, és már nem jelentkezett érte senki – írta a lap.

    Kommentek:

    Top 16