• Külföld

Kórházban ápolják a brüsszeli támadás magyar sérültjeit

A brüsszeli magyar nagykövetség egyik titkára éppen metrón utazott a munkahelyére, amikor robbantottak és a férfi megsérült. A diplomatát kórházban ápolják, a másik sérült egy nő.

Mint arról a Faktor is írt Brüsszelben két bomba a Zaventem nemzetközi reptéren robbant, egy harmadikkal az Európai Unió intézményeihez közel eső Maelbeek metróállomáson.

Ezen a metrón utazott a magyar diplomata, aki megsérült a robbantásban. N. Péter. A Bors úgy tudja a fiatal szakdiplomata az adatvédelem és az alapjogok területén dolgozott. A harvardi és oxfordi egyetemet is megjárt Péter súlyos sérüléseket szenvedett, repeszek találták el. A férfit azonnal kórházba vitték. Műtétet hajtottak végre rajta, a lap információi szerint a lépét is ki kellett venni. A diplomatát kihallgatták a rendőrök. A férfi mellett ott van a felesége is, a Borsnak nyilatkozott egy barát, aki azt mondta, a család éppen a merénylet napján készült hazajönni Magyarországra.

Az Iszlám Államhoz kapcsolodó hírügynökség, az AMAQ jelentette be, hogy a harcosaik hajtották végre a merényletsorozatot. Azt is írták, hogy tüzet nyitottak a reptéren, és hogy a támadók közül néhányan robbanóövekkel hajtottak végre öngyilkos merényletet mindkét helyszínen

Top 0